Horloge de sable

Un problème bien formulé est à moitié résolu.

Horloge de sable

Postby dan03 » Sun Jan 01, 2017 10:18 am

Bonjour,
J'ai construit le kit cité en objet
J'ai effectué tous les réglages conne indiqué dans le tuto
La lecture de la RAM (commande sec) me donne des paramètres corrects
Ensuite, je tape la commande msa, je débranche l'arduino (alimentation et USB)
Je re-branche l'alimentation
La plume se met en position haute, au milieu du bac,
mais le programme ne démarre pas
Pouvez-vous m'aider ?
Merci
dan03
 
Posts: 8
Joined: Mon Jan 20, 2014 8:05 am

Re: Horloge de sable

Postby ElektorMK » Sat Jan 07, 2017 5:49 pm

I have just finished my clock and I have exactly the same problem as the ticket creator: All calibrations worked perfectly, also the internal time runs correctly (checked by command "cr"), but then, how do I make the clock run? After typing the command "msa" for "autonomous mode" the serial monitor just shows "start-u program mode: autonomous OK", but then nothing happens.
Nobody got an answer? Please help, I have absolutely no clue about Arduino programming". Thanks
ElektorMK
 
Posts: 2
Joined: Sat Jan 07, 2017 5:42 pm

Re: Horloge de sable

Postby ElektorMK » Sat Jan 07, 2017 7:03 pm

I found the solution :-)
Just type the command "ma" (autonomous mode) and the clock starts running...
Seulement ecriver le commande "ma" et le horloge commence a travailler...
ElektorMK
 
Posts: 2
Joined: Sat Jan 07, 2017 5:42 pm


Return to Mon circuit ne marche pas (encore)

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests