Meten van capaciteit : WAITING

FAQ en discussie

Postby stafvg » Thu May 31, 2007 12:00 am

Sinds kort wil mijn Combi meter geen capaciteiten meer meten, bij het opstarten komt na een tijd WAITING op het scherm te staan en hij blijft hier in staan. Ik heb mijn processor reeds bij eerdere problemen laten omwisselen, heb al eens met een nieuwe batterij geprobeerd en oppervlakkig het printje bekeken maar waarom het shit ding van de ene dag op de andere plotseling niet meer wil meten is op dit moment voor me een raadsel. Ook meet ik bij grotere capaciteiten de laatste tijd steeds een ohmse weerstand die lager is dan 100 alhoewel het nieuwe condensators zijn en de betere kwaliteit. Dus heb ik hier sterk het vermoeden dat deze meting ook niet klopt.

Waar moet ik zoeken of wat kan ik (met gewone middelen) controleren ?

alvast dank voor enige reactie.

Staf
stafvg
 
Posts: 527
Joined: Thu Jan 02, 2014 3:27 pm

Postby Guest » Thu May 31, 2007 12:00 am

Hallo,

Het bericht "Wait" verschijnt zodra de controller de capaciteit gaat meten in het mF-bereik. Zodra het bericht verschijnt, zal de controller wachten totdat de uitgang van de 555 laag wordt. Als dit niet het geval is, zal hij in deze lus blijven hangen.

Hieruit kunnen we concluderen dat de uitgang van de 555 niet laag wordt, iets wat normaal gesproken altijd gebeurt. Hoe lang dit duurt, hangt af van de aangesloten condensator. Het is wellicht een goed idee om het gedeelte rondom de 555 nog eens goed te controleren. Wellicht kan het vervangen van de 555 nog uitkomst bieden.

Groeten,
Paul
Guest
 

Postby stafvg » Thu May 31, 2007 12:00 am

Blijkbaar is mijn antwoord niet goed doorgekomen, tweede poging,

Ik heb wat metingen gedaan rond de 555, deze wordt laag bij het opstarten, een fractie later wordt deze hoog en na ongeveer een seconde wordt deze terug laag. Dit signaal gaat door tot de betreffende pen van de controller. Tientallen seconden later wordt deze terug hoog. Het scherm blijft ondertussen WAITING aangeven.

Het heeft in ieder geval gewerkt en is zonder aanwijsbare reden in deze toestand gekomen.

De ESR werkt wel. Opvallend is hier wel dat condensators met hoge capaciteit en hoge spanning steeds een slechte DC Ohm waarde (kleiner dan 80 Ohm) meten, ook wanneer ze nieuw zijn en van de betere kwaliteit. Wanneer de spanning van de condensators lager wordt (bv 25 V ipv 200 V of meer) dan krijg je een DC Ohmse waarde van --- dit ook met hoge capaciteiten. Is dit eigen aan de codensator of is er toch iets met het meetprincipe aan de hand dit dergelijke verschillen veroorzaakt ?

Staf
stafvg
 
Posts: 527
Joined: Thu Jan 02, 2014 3:27 pm

Postby stafvg » Thu May 31, 2007 12:00 am

En dan houd het op...
geen antwoord van de specialist en ik heb op dit moment niet genoeg ervaring en middelen om verder te zoeken . Nochtans zie ik die specialist nog op andere items van het forum reageren dus hij is niet met vakantie.

Ik had dan toch beter een echte gekocht, ze kosten blijkbaar niet veel meer dan wat ik er aan heb besteed en als die niet werken is er nog steeds de garantie ...

stafvg
 
Posts: 527
Joined: Thu Jan 02, 2014 3:27 pm

Postby hadihf » Thu May 31, 2007 12:00 am

I think if a new software update is posted with improved resolution to 0.01 ohms...the project will become more attractive.

Regards
hadihf
 
Posts: 49
Joined: Thu Jan 02, 2014 10:37 am

Postby stafvg » Thu May 31, 2007 12:00 am

Thanks for your answer. It is possible that I have to reprogram the pic but at this moment I don't have a programmer and I'm still wondering why the Capacity part of the meter was suddenly not working anymore ...
I have seen that you have asked a new version of the software. Do you have it and if yes can you share it with me ?
Or can I find it on this website ? (I have searched here but did not find a new version.)

regards,

Staf

stafvg
 
Posts: 527
Joined: Thu Jan 02, 2014 3:27 pm


Return to 2005-09 Combi-C-meter

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

cron