Het Elektor forum gaat sluiten. Zie ook deze link. Vanaf vrijdag 1 maart is het niet langer mogelijk om in te loggen op het forum. Wel blijft de inhoud van het forum nog zichtbaar tot het einde van de maand maart. Per 1 april gaat het forum definitief uit de lucht.

FPGA unit

Discussies over FPGA-module en experimenteerbord

Postby Guest » Thu May 31, 2007 12:00 am

Beste Jean-Luc,

Ik kan me voorstellen dat er wellicht bij de installatie iets (wat weet ik ook niet) is misgegaan. Misschien is het een goed idee om de software te deïnstalleren. Vergeet niet ook te checken of de JTAG-driver is ge-deïnstalleerd. Wellicht kan je ook even controleren of je parallele poort juist is geconfigureerd.

Als je dan de software opnieuw installeerd zal hij de driver ook weer opnieuw installeren. Zorg ervoor dat je tijdens de installatie administrator rechten hebt onder Windows XP.

Hoogstwaarschijnlijk gaat alles nu wel goed. Dat heeft Windows (XP) wel vaker is mijn ervaring. Mochten andere mensen bovenstaand probleem bekend voorkomen, meld dan a.u.b. jouw oplossing.

Groeten,
Paul
Guest
 

Postby Guest » Thu May 31, 2007 12:00 am

Ik denk dat Paul straks wel de juiste oplossing zal geven.

Als ik hier de voorbeelden compileer heb ik in ieder geval geen enkel probleem om de programmer te selecteren.

Ik heb ook oefening 7 eens herschreven in grafische mode, dus zonder VHDL omdat ik dit beter gewoon ben. Compilatie is dan wel een stuk sneller en heeft minder elementen nodig.

We zien straks wel de oplossing van Paul.

Frans.
Guest
 

Postby cham-e-leon » Thu May 31, 2007 12:00 am

Antwoord op jullie beider vragen:
1) Frans, ik zie inderdaad LPT1 onder apparaatbeheer.
2) Ik heb ook dezelfde versies van pgdhdlc.dll en pgdhdlc.sys als "nutson" en op de juiste locatie.

Volgende denkpiste, maar dat kan ik pas vanovond uitproberen:
Zowel mijn PC thuis als op het werk hebben een printer lokaal op LPT1 geïnstalleerd. Ik ga die eens deïnstalleren - op hoop van zegen.

J-L

cham-e-leon
 
Posts: 12
Joined: Thu Jan 02, 2014 3:43 pm

Postby Guest » Thu May 31, 2007 12:00 am

Geplaatst door:Cham-e-leon op 31-5-2006 9:26:56 By the way, ik heb je web-site gezien en je foto-grafie. Best knap en zéér creatief


Dit is deels te danken aan de cyclone chip. Vliegende beestjes zijn opgenomen met een EP1C6T144 cyclone chip.
High-speed fotos waren nog met de EPM7192 chip.

Wat ik op de elektuurboard mis zijn enkele directe I/O gebufferde lijnen met vb een transistor uitgang open collector. Daarmee kun je veilig maar vooral heel snel iets sturen. Een I2C I/O type zou voor mijn toepassingen veel te traag verlopen tussen sturen en uitvoeren. De display daarentegen vind ik wel een goede oplossing via I2C lijnen alsook de A/D convertors. Die hebben voldoende tijd.
Daar ik nu ook laserpointers moet sturen ( ze zijn gepulst en worden soms gemultiplexed meerdere lasers op 1 ontvangdiode) zijn ook dergelijke uitgangen niet altijd haalbaar via I2C. Nu is de pulsbreedte 12 usec en de cyclus 32 usec. Zo ook heb ik meer directe ingangen zodat photodiodes ( via een ingebouwde open collector transistor) ook gemakkelijk aan de cyclone kunnen verbonden worden. Ook hier zijn weer ingangs signalen in de orde van enkele usec bruikbaar.

Met laserpointers en photodiodes zijn heel mooie toepassingen mogelijk van allerlei detektie's, tellen, meten van snelheden bij gebruik van 2 opgestelde lasers op een vaste afstand enz. En laserpointers zijn goedkoop. Voor tragere bewegingen kan het ook via de I2C I/O types, maar voor toepassingen zoals foto's nemen van een loodje die uit mijn luchtkarabijn komt ( 150 m/sec) is I2C te traag. Ik had daarvoor ook een 20mA current loop op zitten alsook een kleine audio detector die vooral gebruikt werd bij het fotograferen van ballons die openknallen.

Oef, ... dit was even off topic, maar enkele tips zijn soms wel bruikbaar.

En, nooit opgeven, dat heeft al heel veel tot goede resultaten geleid.

Frans.
'
Guest
 

Postby 171363 » Thu Feb 05, 2009 12:00 am

Heb FPGA unit en experimenteerprint gemonteerd (headers)
QuartusII software geinstalleerd v8.1 .

Vervolgens programmeer interface aangesloten en voedingsspanning. D2 licht rood op, D3 licht groen op op unit en de 7 rode led's flikkeren met het 7 segmentsdisplay.

Als men auto detect doet komt de volgende fout melding,

!Info: Please wait ...
!Error: JTAG chain problem detected
!Error: No device detected
!Error: The TDO connection to the download cable might be shorted to VCC or is an open circuit
!Error: The TCK and TMS connections to the last device might have problem


kan er iemand helpen?
171363
 
Posts: 1
Joined: Thu Jan 02, 2014 3:43 pm

Postby Guest » Thu Feb 19, 2009 12:00 am

Hallo,

Controleer eerst of de interface juist werkt. Let hierbij op voedingsspanning en korstluiting tussen de verschillende JTAG-signalen.

Ook je parallele poort moet op EPP of ECP zijn ingesteld. Controleer dit via apparaatbeheer in Windows.

Verder kan je ook op de FPGA-unit de voedingsspanning controleren, en kijken of hier geen kortsluitingen zitten bij de JTAG-signalen.

Als laatste kan ook de verbindingskabel de oorzaak zijn. Deze eventjes doormeten is dan ook een goed idee.

Bovengenoemde zaken zijn de meest voor de hand liggende zaken.
Guest
 

Previous

Return to 2006-03 FPGA-module

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests