Het Elektor forum gaat sluiten. Zie ook deze link. Vanaf vrijdag 15 maart is het niet langer mogelijk om in te loggen op het forum. Wel blijft de inhoud van het forum nog zichtbaar tot het einde van de maand maart. Per 1 april gaat het forum definitief uit de lucht.

schakelaar S1 bedraden

FAQ en discussie

Postby elektuur.kramer » Thu May 31, 2007 12:00 am

Na de programmeerproblematiek toch nog een detail:
S1 heeft 6 aansluitpunten, die in het schema staan aangegeven.
Op de printplaat is een rij met 6 soldeerpunten aanwezig om de schakelaar aan te sluiten. De opdruk op de printplaat suggereert nummer 1 t/m 6, gerekend vanaf het afgeschuinde vlakje. Ik heb de 6 punten met de multimeter gecontroleerd, en kom tot de volgorde: 1-2-6-4-5-3.
Dus de aansluiting naar + en - van de "capacitor under test" zouden zijn omgewisseld.
Klopt dit? Of is de nummering in het schema niet correct? (zou bij het meten van elco's problemen kunnen geven)
elektuur.kramer
 
Posts: 3
Joined: Thu Jan 02, 2014 3:39 pm

Postby Guest » Thu May 31, 2007 12:00 am

Vanavond mijn CombiC meter afgebouwd werkte in 1 keer.
Alleen nog afregelen met de 1% condensatoren.
De schakelaar heb ik bedraad zoals in de Elektuur.

Guest
 

Postby buffalokuh » Thu May 31, 2007 12:00 am

klein probleem

bij de bestuking van mijn print zit ik nog mee paar problemen. Hoe bedraad ik de 2 banaanstekkers? En vrwa dient de grijze afgeschermde kabel (niet die van de Display maar dikker en 2 draden, ik denk banaanstekker meetkabel)?

En hoe bedraad je die 2 plugers ? (ziet eruit als een aansluitbus in rood en zwart en je hebt er een ijzeren ring rond.

En bij De S2 heb je 3 pinnen, hoe sluit je die aan als je maar 2 gaatjes hebt?

buffalokuh
 
Posts: 12
Joined: Thu Jan 02, 2014 3:43 pm

Postby buffalokuh » Thu May 31, 2007 12:00 am

het gaat dus over de meetpennen en de banaanchasis en de kabel
buffalokuh
 
Posts: 12
Joined: Thu Jan 02, 2014 3:43 pm

Postby thijsbeckers » Thu May 31, 2007 12:00 am

Buffalohkuh, dit staat gewoon in het artikel hoor ...
thijsbeckers
 
Posts: 1134
Joined: Thu Jan 02, 2014 10:37 am

Postby buffalokuh » Thu May 31, 2007 12:00 am

Dus als ik het begrijp moet elke banaanstekker 1 draad hebben van Sense en Signal.

En moeten de 2 insteekklemmen verbonden worden met C+ en C-.

Klopt Dit
buffalokuh
 
Posts: 12
Joined: Thu Jan 02, 2014 3:43 pm

Postby thijsbeckers » Thu May 31, 2007 12:00 am

Geplaatst door:Buffalokuh op 18-1-2007 17:44:01
Dus als ik het begrijp moet elke banaanstekker 1 draad hebben van Sense en Signal.

En moeten de 2 insteekklemmen verbonden worden met C+ en C-.

Klopt Dit


Ja, dat klopt.
thijsbeckers
 
Posts: 1134
Joined: Thu Jan 02, 2014 10:37 am


Return to 2005-09 Combi-C-meter

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest