Het Elektor forum gaat sluiten. Zie ook deze link. Vanaf vrijdag 15 maart is het niet langer mogelijk om in te loggen op het forum. Wel blijft de inhoud van het forum nog zichtbaar tot het einde van de maand maart. Per 1 april gaat het forum definitief uit de lucht.

JTAG interface

Discussies over FPGA-module en experimenteerbord

Postby edwinv » Tue Sep 18, 2007 12:00 am

Ik ben in bezit van een FPGA board met soortegelijke specificaties als de Elektuur FPGA module ( 12kLE Cyclone, EPCS4 ). Daarom heb ik het parallel-jtag-interface van Elektuur besteld en in elkaar gezet.

Na veel proberen met Quartus ben ik er echter niet in geslaagd om ook maar iets van een reactie uit de interface te krijgen.

Daarna heb ik nog eens alles gecontroleerd en toch 1 verschil tegen gekomen. De interface verwacht dat de Vcc van de JTAG poort 5V geeft. Mijn FPGA board geeft echter maar 3.3V op de Vcc pin.

Is de interface makkelijk aan te passen zodat hij ook op 3.3V kan werken? Ik heb al gezien dat het eventueel een optie is om de 74HCT244 te vervangen voor een 74HC244. Maar mijn kennis van elektronica is net te klein om te beoordelen of dit werkt.

Alvast bedankt voor de hulp!
edwinv
 
Posts: 1
Joined: Thu Jan 02, 2014 3:43 pm

Return to 2006-03 FPGA-module

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest