Het Elektor forum gaat sluiten. Zie ook deze link. Vanaf vrijdag 15 maart is het niet langer mogelijk om in te loggen op het forum. Wel blijft de inhoud van het forum nog zichtbaar tot het einde van de maand maart. Per 1 april gaat het forum definitief uit de lucht.

Philips PM-reeks meetinstrumenten

Heeft met elektronica te maken maar het is geen elektronica

Philips PM-reeks meetinstrumenten

Postby maccer » Wed Oct 22, 2014 12:00 pm

Dag mede forumleden. Hopelijk 'zit' ik hiermee in de juiste conference. Het gaat over Philips meetinstrumenten van de PM-serie.
Okay, toegegeven, is allemaal al behoorlijk bejaard, uit de jaren '70, '80 en '90 vdve (=van de vorige eeuw), maar er is nog aardig wat van in omloop en die 'doen' het nog meer dan goed genoeg voor het meeste thuislab werk.
Die reeks bestond uit (minstens?) twee hoofdstromingen, namelijk een stroming met een blauwe streep over de kast en een stroming met een rode streep over de kast, die zojuist genoemde streep was doorgaans aangebracht net onder het display.
Mijn vraag: wie weet hoe dat precies zit met die rode en blauwe strepen? Volgens mij heeft of had dat te maken met het bouwjaar, die met de blauwe streep zijn ouder dan die met de rode streep, of is het nou net andersom of heeft dat er niks mee te maken?
Met groet en dank voor het meedenken.

Maccer
maccer
 
Posts: 26
Joined: Thu Jan 02, 2014 3:29 pm

Return to Allerlei

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest