Digibutler geen netwerk link

Updates, algemene discussies

Postby buckfast_beekeeper » Fri Nov 07, 2008 12:00 am

carlohallo buckfast,

Dank voor je suggestie. Helaas kan ik in mijn Linksys WRT54G geen subadressen onder de 255.255.255.0 instellen. Dus of ik koop een andere router of ik probeer die coldfire opnieuw te programmeren. Ik ga voor dat laatste omdat ik dat op termijn zowieso wil kunnen. Nu alleen nog even de juiste componenten zien te bemachtigen.......

groeten, Carlo


Hallo Carlo,

Als ik de Engelse handleiding bekijk op blz 6, lijkt het mij toch dat je bij Router ip-adres een subnet mask kan kiezen. Blijkbaar is daar een keuze menu. Welke mogelijkheden heb je daar?

Het zou me verbazen dat een Cisco product dit niet kan. Elke router die ik reeds geconfigureerd heb, had deze mogelijkheid.

Veel geluk.

Theo'
buckfast_beekeeper
 
Posts: 820
Joined: Thu Jan 02, 2014 3:27 pm

Postby carlo » Mon Nov 24, 2008 12:00 am

Beste NicG,

Gewoon bestellen. Heb ik ook gedaan terwijl er werd aangegeven dat de samples out of stock waren. Na een tijdje kreeg ik bericht dat het pakketje verstuurd was en vandaag ontvangen. Duurde een weekje of 2 maar uiteindelijk wel succes
Succes

Carlo
carlo
 
Posts: 5
Joined: Thu Jan 02, 2014 3:41 pm

Postby carlo » Mon Nov 24, 2008 12:00 am

hallo Theo,

Bedankt weer voor je reactie. Ben even uit de running geweest.
Heb nog even gechecked op mijn router. Ik kan wel het local IP address instellen. Het submask geeft alleen de mogelijkheid om de laatste byte in te stellen. Dus 255.255.255.xxx.
Kan proberen om het local IP address te veranderen van 192.168.1.1 naar 192.168.0.1. Weet alleen niet of dan e.e.a. fout gaat in mijn draadloze netwerk.
Welke settings raad je aan?

thanks, Carlo
carlo
 
Posts: 5
Joined: Thu Jan 02, 2014 3:41 pm

Postby nicg » Mon Nov 24, 2008 12:00 am

Ook ik heb de digibutler besteld. Na ijverig doorlezen van dit forum heb ik de print aan de praat. Ook via het vaste IP adres helaas. Maar nu verder.... Inmiddels de TBLCF print besteld, wil via Freescale de MC908JB16JDWE bestellen. Maar op hun site staat dat samples out of stock zijn...

Wie weet hoe ik nu verder kan komen???

Zou toch leuk zijn als ik tijdens de kerstvakantie verder kan...
nicg
 
Posts: 4
Joined: Thu Jan 02, 2014 10:43 am

Postby nicg » Fri Dec 05, 2008 12:00 am

Walther1Dag schrijvers.
Ik heb meerdere switches in mijn netwerk en het blijkt dat de meer 'sophisticated' switches problemen geven met de digibutler. Waarom weet ik niet, maar de goedkoopste switch (10/100 Sweex) doet het goed, de 1G/100M/10M Sweex niet en de Fritz!Box 100/10 ook niet. Het lijkt er op dat de digibutler ergens in de stress gaat. Het meest waarschijnlijke is ergens in de ethernetroutines van de digibutler want de link-lampjes op de switch gaan dan niet aan. Ik heb overigens mijn digibutler gereflashed met een vast ander IP-nummer en hij werkt prima als hij gestart is. Het starten van de http-server na een power-up is overigens ook een hachelijke zaak: soms direct en soms pas na een of twee drukken op de reset. Niet geheel betrouwbaar dus.


Inmiddels ben ik dus tegen hetzelfde probleem aan gelopen als Walter. In mijn netwerk heb ik een Medion switch, waarmee de Digibutler wel verbinding kan krijgen. Met mijn nieuwere ASUS WL-500G Premium en mijn KPN Experia Box (Siemens Gigaset SX 552 WLAN DSL) lukt het ook niet. Het link ledje op deze routers gaat niet aan als de Digibutler aangesloten wordt. Weet iemand welke interne instellingen op deze routers gewijzigd moeten worden om ze wel met de Digibutler te laten linken???

Een extra router aanschaffen om de Digibutler op het interne net te krijgen is toch flauwekul...

Ben benieuwd naar jullie ervaringen....

Groeten, Nic
nicg
 
Posts: 4
Joined: Thu Jan 02, 2014 10:43 am

Postby Elektor Editor » Fri Dec 05, 2008 12:00 am

hi Nic

kom 's naar het DigiButler topic op het Engelse forum en stel je vraag (ook) daar! Wellicht kan onze specialist 'jart' je helpen.

All Invited.

Jan
Elektor Editor
 
Posts: 465
Joined: Thu Jan 02, 2014 10:36 am

Postby msilvius » Sun Jan 04, 2009 12:00 am

Onder omstandigheden kan dit ook gebeuren als je gnd en tx (aan de zender kant) of gnd en rx (aan de ontvanger kant) hebt omgedraaid.

Maar meestal inderdaad een fout in overdrachtssnelheid zoals Schueler al aangaf.
msilvius
 
Posts: 702
Joined: Thu Jan 02, 2014 3:27 pm

Postby schueler » Sun Jan 04, 2009 12:00 am

Matthijs Heereszie hieronder een screendump:
!#9£ååëU5¿!3¿/-¿!3=¿-¿9!#7¿;¿/5¿=15%5#ååë3!#7¿-#¿/5¿9¿gmyucYu£o¿3-'5£ååë{-'¿!#¿e
=››ŸŸŸ‹™‹•™5=s559='5¿Y5%-9!#79!#9£ååëU5¿!3¿/-¿!3¿

Wat kan het probleem zijn?


Dit ziet eru uit als een instelprobleem van je communicatie.
Dit kan zijn dan de baudrate en/of stopbit(s) niet goed staan.
Wat ook kan is dat het kristal op je Digibutler niet goed is of... dat de frequentie op de digibutler niet stabiel is.


Ben
schueler
 
Posts: 1433
Joined: Thu Jan 02, 2014 10:40 am

Postby matthijs heeres » Sun Jan 04, 2009 12:00 am

Hallo allemaal

Ik krijg mijn Digibutler niet aan de praat. De link met het netwerk lukt niet, ook niet met en directe verbinding met m'n laptop. Alles wel goed ingesteld.
Als ik mee kijk op de com poort krijg ik geen bruikbare tekst te zien, zie hieronder een screendump:
!#9£ååëU5¿!3¿/-¿!3=¿-¿9!#7¿;¿/5¿=15%5#ååë3!#7¿-#¿/5¿9¿gmyucYu£o¿3-'5£ååë{-'¿!#¿e
=››ŸŸŸ‹™‹•™5=s559='5¿Y5%-9!#79!#9£ååëU5¿!3¿/-¿!3¿

Wat kan het probleem zijn?

mvg Matthijs
matthijs heeres
 
Posts: 3
Joined: Thu Jan 02, 2014 3:41 pm

Postby matthijs heeres » Tue Jan 06, 2009 12:00 am

Bedankt voor jullie reactie's. Het probleem is inmiddels verholpen. Andere kabel was de oplossing, waarschijnlijk idd foute connectie.

Alles loopt intussen als een zonnetje.
matthijs heeres
 
Posts: 3
Joined: Thu Jan 02, 2014 3:41 pm

PreviousNext

Return to Digibutler

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest