Digibutler geen netwerk link

Updates, algemene discussies

Postby johnwulp » Fri Aug 29, 2008 12:00 am

Ik heb gisteren de digibutler kit ontvangen, in elkaar gezet, jp1 op 2 en 3 gezet, maar bij het aanzetten krijg ik geen link met mijn router. Kabel is verder goed. led die aan de spanningsregelaar zit brand gewoon wel.

Iemand een idee??
johnwulp
 
Posts: 8
Joined: Thu Jan 02, 2014 3:41 pm

Postby schueler » Fri Aug 29, 2008 12:00 am

Dat het warm wordt zou volgens mij niet moeten.... maar ik kan het niet voor je verifiëren omdat ik het zelf hier niet heb.

Wat betreft de null-modem kabel, dat zou wel degelijk een probleem kunne zijn. Ik zie in het schema dat RTS en CTS aangesloten zijn.

Wouter heeft immers het zelfde probleem als jij dat het ethernet gedeelte niet werkt maar wel communicatie heeft via de terminal.
Ik adviseer om de full null-modem te gebruiken.

Laat even weten of dit wel werkt of niet, dan zijn we weer een stapje verder...

Ben'
schueler
 
Posts: 1433
Joined: Thu Jan 02, 2014 10:40 am

Postby johnwulp » Fri Aug 29, 2008 12:00 am

Nog een keer alles na gekeken, maar lijkt goed te zitten. De Coldfire wordt inderdaad warm. Ik krijg alleen nog steeds geen response vanuit de seriele aansluiting. Ik gruik gewoon een Null kabel


John'
johnwulp
 
Posts: 8
Joined: Thu Jan 02, 2014 3:41 pm

Postby johnwulp » Fri Aug 29, 2008 12:00 am

VDD en VDDA hier ook verder ok. Nog steeds geen response vanuit de seriele aansluiting. de stroom loop van 278ma naar 300ma.

Ik neem toch aan dat we de aangepaste kit hebben gekregen??

John
johnwulp
 
Posts: 8
Joined: Thu Jan 02, 2014 3:41 pm

Postby schueler » Fri Aug 29, 2008 12:00 am

In de beschrijving van DigiButler (071102-71) staat het volgende:
Leverbaar week 37

In de gedeeltelijk opgebouwde PCB's van Freescale zijn twee foutieve verbindingen gevonden. Met de levering van kit 071102-71 wordt hierdoor gewacht tot een oplossing is gevonden. Opnieuw onze excuses voor enig ongemak dat hierdoor is ontstaan. De fout heeft ook betrekking op PCB 071102-1 die via de Elektor Product Service geleverd wordt (ongeprogrammeerd en SMD's voorgemonteerd).


Zou dit er wat mee te maken kunnen hebben? Pas leverbaar vanaf week 37 ( vanaf 8 september ).

Ze vermelden, zover ik het glezen heb, niet wat er fout is.

Misschien even direct contact opnemen met Elektor om hier meer info over te verschaffen.


Ben'
schueler
 
Posts: 1433
Joined: Thu Jan 02, 2014 10:40 am

Postby wouter1 » Fri Aug 29, 2008 12:00 am

Ik heb hetzelfde probleem: LEDje bij ethernetpoort op mijn router gaat niet branden.
- Kabel is een normale kabel en is in orde, want werkt wel naar andere PC toe.
- Communicatie via RS232 verloopt goed, ook met USB omzetter.
- Spanning VDD en VDDA zijn in orde, 3,3V
- Stroom bij aanzetten is 260 mA, na enkele seconden wordt dit 285 mA.
- Chiptemperatuur loopt op naar circa 50 graden
- Ik kan geen kortsluiting ontdekken

Is dit wellicht toch nog hetzelfde probleem als in de eerste serie door Elektuur gemeld werd en waarom die serie niet is uitgerold?

Dit verschijnt er in mijn terminal (TeraTerm 3.1):

@@@@ LINK IS DOWN @@@@

Elektor SW Version 1.1.0

Running ColdFire TCP/IP-Lite stack

Copyright 2006 by Freescale Semiconductor Inc.
Use of this software is controlled by the agreement
found in the project LICENSE.H file.
Built on Mar 28 2008 09:39:53

Heap addr=20001C04 Heap size = 25344 bytes
InterNiche ColdFireLite TCP/IP for Coldfire, v3.0

Copyright 1997-2006 by InterNiche Technologies. All rights reserved.
Preparing device for networking
Ethernet started, Iface: 0, IP: 192.168.0.151


Wie heeft er goede raad?
wouter1
 
Posts: 18
Joined: Thu Jan 02, 2014 10:43 am

Postby schueler » Fri Aug 29, 2008 12:00 am

Ik neem aan dat je alle voedingen gecontroleerd hebt?
* 3V3 ( led brandt melde je )
* VDDA

Is er een kortsluiting in de reset ( naar ground )? Over de reset knop ( S1 ) zou 3V3 moeten staan in normale stand.

Is de klok aanwezig ( 25 MHz )?


Ben
schueler
 
Posts: 1433
Joined: Thu Jan 02, 2014 10:40 am

Postby johnwulp » Fri Aug 29, 2008 12:00 am

Ok, nou bedankt in ieder geval voor de moeite. Kan niet echt iets zinnings vinden in het engels of duits. Volgende keer beter!
johnwulp
 
Posts: 8
Joined: Thu Jan 02, 2014 3:41 pm

Postby buckfast_beekeeper » Fri Aug 29, 2008 12:00 am

Ik vrees ook dat er meer niet in orde is dan de ethernet aansluiting alleen.

Alles toch nog eens nalopen op slechte solderingen.

Bekijk ook eens de andere elektor fora (Duits, Engels & Frans). Misschien vind je daar nog een aanknopingspunt.

mvg

Theo
buckfast_beekeeper
 
Posts: 820
Joined: Thu Jan 02, 2014 3:27 pm

Postby johnwulp » Fri Aug 29, 2008 12:00 am

Hoi Theo,

Er gaat bij de betreffende poort geen lampje branden. Heb voor de zekerheid een andere kabel en een andere router geprobeerd, maar dit maakt geen verschil. Ik gebruik een normale kabel, en geen cross cable.

Via de RS232 connector zie ik verder ook niets gebeuren. Ik gebruik de settings die in het artikel staan.

Ik heb het idee dat het hele ding gewoon niet werkt? Als je de reset toets indrukt zou je dan nog iets moeten zien ofzo? in het artikel staat dat er dan in hyperterminal een aantal berichten binnen zouden moeten komen via de seriele aansluiting, maar ook dit gebeurd niet...

Gr, John
johnwulp
 
Posts: 8
Joined: Thu Jan 02, 2014 3:41 pm

Next

Return to Digibutler

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest