Bootloader?

Bootloader?

Postby Arend-Jan » Wed Jun 24, 2015 8:16 am

Hallo,

Ik heb gisteren een E-brace gekregen via mijn vader(National Instruments) en nu probeer ik de E-brace te programmeren, alleen hij reageert nergens op:
Hij krijgt wel een COM-poort,
Is niet te bereiken via de Arduino-IDE(Port busy/Access denied),
Hij is niet te bereiken met het programma voor het ID,
Hij doet helemaal niks wanneer ik hem aansluit, schud of wat dan ook, alleen een rood ledje bij de batterij
dus ik zat eraan te denken dat bij deze E-brace is vergeten er de bootloader op te zetten.

Hoe weet ik dat zeker en hoe zorg ik dat er weer een bootloader op komt?
Moet ik een pennenbedje maken en zo hem programmeren of kan ik misschien een keer langskomen bij een bedrijf(Regio Woerden) dat het kan doen?
Ik heb al ervaring met ATMega's programmeren met een programmer(AVRISPMK2) en C.

Groetjes,

Arend-Jan van Hilten
Arend-Jan
 
Posts: 4
Joined: Wed Jun 24, 2015 8:08 am

Re: Bootloader?

Postby Arend-Jan » Thu Jun 25, 2015 7:27 am

net geprobeerd om de bootloader te uploaden naar de e-brace, wat ook niet werkte,
en op linux wordt hij alleen herkend(dmesg) en is voor de rest ook niet 'aanspreekbaar'.
Arend-Jan
 
Posts: 4
Joined: Wed Jun 24, 2015 8:08 am

Re: Bootloader?

Postby MaartenMeta » Fri Jun 26, 2015 8:24 am

Het kan zijn dat het flexibele deel gebroken is.
Deze is maar bestand voor 5-10 keer buigen in een hoek van 90 graden.
Door met een multimeter de lijnen door te meten kom je hier achter.
Als ze gebroken zijn kun je op de achterkant kijken en daar de goede verbindingen maken met draad.

Heb je ook gekeken of de schakelaar goed staat?
MaartenMeta
 
Posts: 19
Joined: Fri Jun 05, 2015 8:18 am

Re: Bootloader?

Postby Arend-Jan » Sun Jun 28, 2015 12:41 pm

Hoi Maarten,

Ik heb net gekeken, alle lijnen kloppen, en met met de schakelaar naar battery of naar USB poort werkt het niet.

Alvast bedankt,

Arendjan
Arend-Jan
 
Posts: 4
Joined: Wed Jun 24, 2015 8:08 am

Re: Bootloader?

Postby Arend-Jan » Wed Oct 21, 2015 9:31 am

Na er nog even mee zitten spelen werkt hij nog steeds niet, ook alle verbindingen zijn nog heel, dus daar ligt het niet aan.
Ik ga nu denk toch alle modules opnieuw flashes met de bootloader, kan dat via die Tag-connect poorten?
Zo ja, waar kan ik de bootloaders vandaan halen?

Groetjes,

Arend-Jan
Arend-Jan
 
Posts: 4
Joined: Wed Jun 24, 2015 8:08 am


Return to E-brace E&A-beurs 2015

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest