Stepper Motor

Met het Elektor Embedded-Linux-board

Postby cas55 » Sun Dec 02, 2012 12:00 am

Al een tijdje wil ik experimenteren met een 'stepper motor' met als einddoel een 3D-printer. Veel ontwerpen maken gebruik van Arduino maar ik wil graag wat ervaring opdoen met ons ELB-printje als controller voor een stepper motor.

Nu is er een kort stukje op GNUblin.org hierover beschreven, zie http://en.gnublin.org/index.php/Steppermotor maar angezien ik al een stepper motor heb liggen zocht ik slechts een oplossing voor een I2C-chip (de TMC-222) en het bij behorende PCB-tje. Dit is gevonden op http://shop.ulrichradig.de/Leiterplatten/TMC-222-Platine.html. Nu hopen dat dit snel binnen komt samen met de chip zodat ik binnenkort kan gaan experimenteren met dit stukje techniek. Moet nog wel een oplossing vinden voor de overige passieve componenten.

Verder zag ik dat er minder goede ervaringen zijn als je meerdere assen gelijktijdig wilt aansturen en dat je een beter synchronisatie krijgt als je rechtstreeks de driver(s) aanstuurt. Vandaar dat ik ook wil experimenteren met de A3967 microstepping driver zie bv https://iprototype.nl/products/robotics/drivers-controllers/EasyDriver-stepper-motor-driver. Als er mensen zijn die hierin ervaring hebben dan hoor ik dat graag.

Groet,
Casper
cas55
 
Posts: 59
Joined: Thu Jan 02, 2014 3:41 pm

Postby 300466 » Sun Dec 02, 2012 12:00 am

(Semi-) professionele programma's voor machine besturing als Mach3 en LinuxCNC, voormalig EMC2, draaien op een speciale linux versie: linux-RT. Een "Real Time" omgeving die ervoor zorgt dat de timing van de aansturing van meerdere steppers onderling blijft kloppen. Hoe dat precies gaat weet ik niet maar mijn zelfgebouwde printfreesmachine werkt er prima mee. Hopelijk zet dit je op een spoor.
300466
 
Posts: 5
Joined: Thu Jan 02, 2014 3:41 pm


Return to Aan de slag met Embedded Linux

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest