Laden armv5te op ubuntu 12.04 geeft foutmelding

Met het Elektor Embedded-Linux-board

Postby piliwepa » Wed Nov 07, 2012 12:00 am

Ben een beginner met Ubuntu, loop tegen een probleem aan met het
installeren van armv5te. (part 3)

Downloaden armv5te is goed gegaan,
512.081.920 2,38M/s in 2m 51s
2012-11-07 14:38:57 (2,85 MB/s) - '
‘armv5te-qte-5.0.iso’' opgeslagen [512081920]

piet@Medion-2004:/tmp$ cd /media

piet@Medion-2004:/media$ sudo mount -o loop /tmp/armv5te-qte-5.0.iso /media/eldk-iso
mount: warning: /media/eldk-iso seems to be mounted read-only.

piet@Medion-2004:/media$ cd eldk-iso

piet@Medion-2004:/media/eldk-iso$ sudo ./install.sh -s -i qte armv5tw


Kan iemand mij vertellen wat met error melding bedoeld wordt ???
piliwepa
 
Posts: 7
Joined: Thu Jan 02, 2014 3:41 pm

Postby cas55 » Wed Nov 07, 2012 12:00 am

Hi,

Ik mis de 2e stap waarin je de map eldk-iso aanmaakt.

Heb je de volgende stappen gedaan?

1cd /media2sudo mkdir eldk-iso3sudo mount -o loop /tmp/armv5te-qte-5.0.iso /media/eldk-iso


gr.
Cas
cas55
 
Posts: 59
Joined: Thu Jan 02, 2014 3:41 pm

Postby jippie » Wed Nov 07, 2012 12:00 am

Welke foutmelding bedoel je? Ik zie niets raars, behalve dan wat Cas al opmerkt dat je het aanmaken van de subdirectory / mountpoint niet beschreven hebt in je vraag, maar dat is je probleem niet.

Als je doelt op `mount: warning: /media/eldk-iso seems to be mounted read-only.`, dan kan ik je geruststellen dat die melding volstrekt normaal en verwacht is. Het .iso bestand wat je namelijk gedownload hebt, is een image van een CD (of DVD) en een CD is nu eenmaal niet te beschrijven. Door het image te mounten, mount je eigenlijk een virtuele CD en ook een virtuele CD is niet te beschrijven en daar krijg je een waarschuwing op.

Dat wil dus zeggen dat je onder `/media/eldk-iso` geen bestanden kan aanmaken en als je dat wel wil, dan zul je de boel van de virtuele CD naar een normaal plekje op je harde schijf moeten copieren. Ik heb geen idee waar het commando `sudo ./install.sh -s -i qte armv5tw` probeert te schrijven. Als dat het CWD (current working directory) is, dan gaat het inderdaad niet lukken.
jippie
 
Posts: 342
Joined: Thu Jan 02, 2014 3:28 pm

Postby piliwepa » Thu Nov 08, 2012 12:00 am

Ben weer even opnieuw begonnen, en krijg nu de melding aan het einde sudo: .install.sh: command not found.

piet@Medion-2004:/tmp$ ls
armv5te-qte-5.0.iso keyring-TWAPYj pulse-PKdhtXMmr18n pulse-S4tXJk7gaHeB ssh-yEXPhPAk1341 unity_support_test.0

piet@Medion-2004:~$ cd /media

piet@Medion-2004:/media$ sudo mkdir eldk-iso
[sudo] password for piet:

piet@Medion-2004:/media$ sudo mount -o loop /tmp/armv5te-qte-5.0.iso /media/eldk-iso
mount: warning: /media/eldk-iso seems to be mounted read-only.

piet@Medion-2004:/media$ cd eldk-iso
piet@Medion-2004:/media/eldk-iso$ sudo .install.sh -s -i qte armv5te

sudo: .install.sh: command not found

wat kan dit nu zijn?
piliwepa
 
Posts: 7
Joined: Thu Jan 02, 2014 3:41 pm

Postby cas55 » Thu Nov 08, 2012 12:00 am

Als ik het goed zie is het niet
piet@Medion-2004:/media/eldk-iso$ sudo .install.sh -s -i qte armv5te


maar

sudo ./install.sh -s -i qte armv5te


probeer dat eens,
Cas
cas55
 
Posts: 59
Joined: Thu Jan 02, 2014 3:41 pm

Postby piliwepa » Thu Nov 08, 2012 12:00 am

Heb sudo ./install.sh -s -i qte armv5te wel ingegeven
in de terminal, dus dit is het probleem niet.

Bedankt dat je mij een beetje wil helpen.
piliwepa
 
Posts: 7
Joined: Thu Jan 02, 2014 3:41 pm

Postby jippie » Thu Nov 08, 2012 12:00 am

Maar het probleem waar je over schrijft is wel de foutmelding "sudo: .install.sh: command not found "?

En tik je de commando's zelf op het toetsenbord in, of copieer je het van ergens?
jippie
 
Posts: 342
Joined: Thu Jan 02, 2014 3:28 pm

Postby piliwepa » Thu Nov 08, 2012 12:00 am

Ik type het commando in op de terminal, dus niet met copy/past.
piliwepa
 
Posts: 7
Joined: Thu Jan 02, 2014 3:41 pm

Postby cas55 » Thu Nov 08, 2012 12:00 am

Geen probleem. Ik ben ook nog lerende. Jippie helpt mij ook vaak. Het is altijd fijn als er mensen mee kijken die je proberen te helpen, toch..

Ik zal proberen jou op mijn beurt ook te helpen.
Alleen ik kon de oorzaak niet zo gauw vinden dus heb ik e.e.a opnieuw gedaan.
Ik ga ervan uit dat je iso-file in /tmp staat.

elektor@elektor-VirtualBox:~$ ls /tmparmv5te-qte-5.0.iso elektor@elektor-VirtualBox:~$ cd /mediaelektor@elektor-VirtualBox:~/media$ sudo mkdir eldk-iso[sudo] password for elektor: elektor@elektor-VirtualBox:/media$ lseldk-iso  VBOXADDITIONS_4.2.4_81684elektor@elektor-VirtualBox:/media$ sudo mount -o loop /tmp/armv5te-qte-5.0.iso /media/eldk-isomount: warning: /media/eldk-iso seems to be mounted read-only.

De warning kan je negeren, zie info Jippie
Je kan nu controleren of je inderdaad het install.sh script hebt staan met:
elektor@elektor-VirtualBox:/media$ ls -sla eldk-iso/total 162 drwxr-sr-x 4  500  500 2048 Jul 15  2011 .4 drwxr-xr-x 4 root root 4096 Nov  9 04:25 ..5 -r-xr-xr-x 1  500  500 4918 May 22  2011 install.sh1 -r--r--r-- 1  500  500   77 May 22  2011 install.sha2561 -r--r--r-- 1  500  500   65 May 22  2011 README2 dr-xr-xr-x 3  500  500 2048 May 22  2011 targets2 dr-xr-xr-x 3  500  500 2048 May 31  2011 updates

als het mounten goed is gegaan zou dit te zien zijn

Als ik vanuit een andere directory het script start krijg ik jouw fout-melding.

elektor@elektor-VirtualBox:/media$ sudo ./install.sh -s -i qte armv5tesudo: ./install.sh: command not foundelektor@elektor-VirtualBox:/media$ pwd/media


Met pwd kan je het huidige path controleren. Bovenstaande is niet de bedoeling.

elektor@elektor-VirtualBox:/media$ cd eldk-iso/elektor@elektor-VirtualBox:/media/eldk-iso$ lsinstall.sh  install.sha256  README  targets  updates


Ok, vanuit hier werkt het natuurlijk weer. Bij mij is e.e.a. als gedaan vandaar de melding dat de installatie directory al bestaat.

elektor@elektor-VirtualBox:/media/eldk-iso$ sudo ./install.sh -s -i qte armv5teError: installation directory "/opt/eldk-5.0/armv5te/sysroots" already exists


Bij jou zou nu de melding uit Elektor moeten komen.

Ik hoop dat je hiermee verder komt.
Als het niet lukt kan je dan je stappen weer geven.
Ik kan het dan gewoon nog een keer proberen.
Maar ik veronderstel dat dit niet nodig zal zijn.

Succ6,
Cas
cas55
 
Posts: 59
Joined: Thu Jan 02, 2014 3:41 pm

Postby piliwepa » Thu Nov 08, 2012 12:00 am

Ga met het verhaal aan de gang, werk alleen niet met een vitual box
maar dit maakt niet uit denk ik.

Piet
piliwepa
 
Posts: 7
Joined: Thu Jan 02, 2014 3:41 pm

Next

Return to Aan de slag met Embedded Linux

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest