Profiler extensions

Opbouw en gebruik van de freesmachine

Profiler extensions

Postby piet » Wed Jun 11, 2014 11:40 am

Profiler extention voor de 2D en 3D versies.

Er bestaat behoefte om de profiler uit te breiden met een aantal geautomatiseerde functies.

In de software van de profiler 3D-versie zijn commando’s aanwezig voor het aansturen van 4 digitale uit/ingangen echter in de hardware zijn deze niet geimplementeerd.

Om toch te kunnen beschikken over 4 relais en 4 digitale ingangen zijn een paar interfaces ontworpen.

Het eerste interface (ontworpen door Thieu, Fig .1) gebruikt een USB-poort en de besturing van de profiler en de in/uitgangen geschiedt via dit interface. Er wordt een PIC18F2550 processor gebruikt en het microprocessor programma stuurt de profiler commando’s door naar een seriële poort terwijl de in/uitgangen door de microprocessor worden bediend.

Het tweede interface (naar idee van Richard, Fig.2) gebruikt een tweede seriële poort en maakt gebruikt van het Piccolino bordje (Elektuur jan. 2013).

Er worden twee relais gebruikt, de eerste voor het aan/uit schakelen van de spindel en de tweede voor het aan/uit schakelen van de stofzuiger.
Er worden op dit moment twee ingangen gebruikt, een voor de levelmeting (hoogte en ongelijkheid meting van het materiaal) en een voor de toollengte meting.

Met de relais worden bij de start van het frees proces de spindel en stofzuiger ingeschakeld en bij een tool wisseling en aan het einde van het frezen worden beiden automatisch uitgeschakeld.

De levelmeting maakt het mogelijk de offset automatisch aan te passen aan de ongelijkheid van het gebruikt materiaal zodanig dat de freesdiepte in het materiaal constant blijft.
Met de toollengte meting wordt na tool wisseling de offset voor het nieuwe tool automatisch aangepast.
Hiertoe zijn twee referentie punten gebouwd,(Fig.3) het fixed punt ten opzichte waarvan de levelmetingen worden gedaan. En de tool switch voor het meten van de tool lengte.
Het verband tussen het fixed point en de tool switch wordt in het programma vastgelegd en de tool lengte wordt hiervoor gecompenseerd

Het gebruikte programma is Profidoit en werkt onder Windows XP, 7 en onder Ubuntu 12.04.

Helaas kan ik de bijbehorende figuren niet in deze mail importeren zie het attachment
Attachments
Forum-140404.pdf
(209.16 KiB) Downloaded 123 times
piet
 
Posts: 32
Joined: Thu Jan 02, 2014 3:38 pm

Return to Profiler

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests