Het Elektor forum gaat sluiten. Zie ook deze link. Vanaf vrijdag 1 maart is het niet langer mogelijk om in te loggen op het forum. Wel blijft de inhoud van het forum nog zichtbaar tot het einde van de maand maart. Per 1 april gaat het forum definitief uit de lucht.

Fly fishing

Laat andere lezers zien hoe jij het hebt opgelost

Postby electro fly fishing » Mon Nov 28, 2011 12:00 am

Ik ben op zoek naar iets uitdagends, en wel een andere manier om te vliegvissen. Vliegvissen gebeurd normaal met namaak vliegen / nymphen etc. en wel met een speciale lijn en vliegvishengel (op elkaar afgestemd). Ik ben zoekende naar een lichtgewicht oplossing (waterdicht) waarbij de vlieg / nymph beter gesimuleerd wordt door trillingen. Mijn idee is daarvoor het tril mechanisme te gebruiken dat in mobieltjes zit. Deze benodigen ongeveer =3V, maar trekken rond de 45mA. Een schakeling die pulseerd waardoor het energie gebruik aanzienlijk verlaagd wordt zou een uitdaging zijn. Ik gebruik nu twee knoop cellen LR1130. Uitdaging is echt lichtgewicht ! (1 Gram is al vloeken in de kerk). Dus iets wat met enkele componenten is te bouwen. Wie o wie heeft ideeën ?.

Noot:
Ik ben al jaren geleden gestopt met electronica. Heb wel nog veel componenten liggen. Zou dus eigenlijk iets kunnen bouwen maar mis nu de noodzakelijke kennis jammer genoeg.
electro fly fishing
 
Posts: 1
Joined: Thu Jan 02, 2014 3:39 pm

Return to Stel je eigen schakeling voor

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest