FPGA unit

Discussies over FPGA-module en experimenteerbord

Postby rvdv » Thu May 31, 2007 12:00 am

Ik krijg ook nog steeds deze fout als ik probeer te programmeren
via de JTAG input heb de program input en het serieel programeren
nog niet geprobeerd.

Info: Device 1 contains JTAG ID code 0x020830DD
Error: CONF_DONE pin failed to go high in device 1
Error: Operation failed


Nu heb ik deze posts doorgelezen en het zou aan de kabel liggen
of heb ik dit verkeerd. Moet dit dan gewoon dezelfde kabel worden
als die meegeleverd wordt of een kortere, of wat is in ieder geval
de oplossing voor dit probleem. Mijn LPT1 kan EPC mode aan dus
dat is volgens mij niet het probleem.

Hoop dat er iemand een aantal punten op kan sommen die ik kan proberen
om dit probleem te verhelpen.

Alvast bedankt,

Groetjes Rob
rvdv
 
Posts: 4
Joined: Thu Jan 02, 2014 3:42 pm

Postby rvdv » Thu May 31, 2007 12:00 am

Oke krijg nu volgens mij iets geprogrammeerd waarom hij het eerst niet deed is me nog een raadsel.

Maar nu gaat telkens na het configureren, de configdone LED rood branden
dit is niet goed. Quartus geeft verder geen errors en zegt dat configuration succesvol is.

Weet iemand waar dit aan kan liggen, verkeerde device.
Als ik autodetect doe geeft Quartus ook een EP1C12 aan en geen
EP1C12F256 kan het hier ook aan liggen.

Alvast bedankt,

Groetjes Rob
rvdv
 
Posts: 4
Joined: Thu Jan 02, 2014 3:42 pm

Postby Guest » Thu May 31, 2007 12:00 am

Hallo,

Dat de rode LED brandt is een teken dat alles goed is gegaan. Bij de eerste batch van experimenteerprinten was de LED net andersom aangesloten. Hierdoor licht hij rood op wanneer alles goed is, en groen wanneer er een fout is opgetreden.
In de nieuwe versie zal dit aangepast worden, om dit soort verwarring te voorkomen.

Groeten,
Paul
Guest
 

Postby rvdv » Thu May 31, 2007 12:00 am

Heb de error met het CONF_DONE probleem opgelost.

Had namelijk de kleine band kabel verkeerd op de ELEKTUUR-BLASTER
geprikt. Beetje stom van mezelf.

Misschien toch een tip zodat toekomstige gebruikers hier geen last meer van hebbben, monteer een zelfde connector zoals op de JTAG interface van de fpga aangesloten zit zodat verkeerd inpluggen niet mogelijk is.

Nog bedankt voor de hulp met het led probleempje,

Ik ga ff verder hobbien

Groetjes Rob
rvdv
 
Posts: 4
Joined: Thu Jan 02, 2014 3:42 pm

Postby Guest » Thu May 31, 2007 12:00 am

Hallo,

Gelukkig is het probleem nu verholpen. De komende tijd zal je wel zoet zijn met het volgen van de FPGA-kursus. Vanaf februari tot en met nu zijn er meer dan genoeg voorbeelden geplaatst om je toch zeker een paar avonden bezig te houden...

Groeten,
Paul
Guest
 

Postby cham-e-leon » Thu May 31, 2007 12:00 am

Beste Frans,

Nogmaals dank voor al je hulp en challenges; ze hebben me geholpen om te volharden om tot een oplossing te komen.
By the way, ik heb je web-site gezien en je foto-grafie. Best knap en zéér creatief

Groeten,

Jean-Luc
cham-e-leon
 
Posts: 12
Joined: Thu Jan 02, 2014 3:43 pm

Postby Guest » Thu May 31, 2007 12:00 am

Blij te horen dat het nu moet werken.
Veel succes met jeverdere proeven.

Frans.
Guest
 

Postby cham-e-leon » Thu May 31, 2007 12:00 am

Ik ben er met de portable van mijn werk in geslaagd om via JTAG een programma (Example 1) op te laden naar de FPGA.
En dit met de 30 dagen evaluatie licentie.
Ik heb -denk ik- alle mij bekende instellingen van mijn thuis PC vergeleken met die van de PC van het werk.
Ik heb ook beiden nu op de evaluatie-licentie gezet.
Met de portable lukt de JTAG , de Active Serial Programming gaat ook niet (Current Programming hardware does not support ...)
Enfin, na 4 dagen sukkelen heb ik dan toch één ding aan de praat gekregen waardoor ik toch kan uitsluiten dat mijn FPGA board niet zou deugen: daar ligt het niet aan!

Het grote verschil tussen beide PCs: mijn thuis PC heeft WinXP HOME Edition én Service Pack2.
De PC van het werk WinXP Professional Service Pack 1.
Beide PCs draaien McAfee 9. De PC van thuis ZoneAlarm (maar die heb ik ook al eens afgezet net zoals de virusscan, om als mogelijke oorzaak uit te sluiten)

De bijgeleverde parallelle kabel is ook niet de oorzaak, die heb ik er ook al eens tussen uit gehaald en helemaal doorgemeten en dat gaf geen verschil.

Ik geef er even de brui aan , ben nu al een dag of 4 intensief aan het zoeken zonder definitieve oplossing.

Frans, mijn speciale dank aan jou : je hebt me heel hard proberen te helpen (helaas heb ik geen Skype !)

Paul (Goossens), jij bent de ontwerper van het hele verhaal: ik hoop op jouw input, want ik zie het even niet meer.

Jean-Luc
cham-e-leon
 
Posts: 12
Joined: Thu Jan 02, 2014 3:43 pm

Postby Guest » Thu May 31, 2007 12:00 am

Jean-Luc,

Het is heel moeilijk vanop afstand dit allemaal te beoordelen maar ik denk niet dat de versie Windows veel rol zal spelen. Ik gebruik hier ook WinXP HOME Edition en service Pack2 met alle recente updates en de norton internet security ingeschakeld.

Ik weet dat er vroeger nog problemen waren met bepaalde parallel poorten maar kan niet meer zeggen dewelke het juist waren. Er is natuurlijk ook de instelling in de bios van het type parallelpoort. Of dit een rol speeld weet ik niet maar bij windows apparaatbeheer staat bij eigenschappen van de printerpoort:
onder Tab "Algemeen" LPT1 als ECP-printerpoort(LPT1)
onder Tab "poortinstellingen" Nooit een interrupt gebruiken aangevinkt.

Ik denk dat de ECP-printerpoort komt van de bios instelling waar eventueel andere types kunnen geselecteerd worden.

Het probleem van de Actieve serial programming blijkt bij iedereen voor te komen die de elektuurboard gebruiken zodat ik daar eerder iets abnormaal verwacht. Ik kan het niet vergelijken want ik bezit de elektuurboard spijtig genoeg niet. Ik bezit wel 2 zelfgemaakte boards en een aangekochte (duitse) en die werken allemaal naar behoren.

Ik vermoed dat morgen, werkdag, Paul wel terug op het forum zal zijn met duidelijker aanwijzingen.

Laat zeker de moed niet zakken want een cyclone FPGA is een fatastische chip waar je heel veel plezier ( en leed/tijd) zult aan beleven. Ik werk al jaren met Altera chips en nu ik op pensioen ben kan ik het nog niet laten zij het nu voor de hobby.

Frans
Guest
 

Postby cham-e-leon » Thu May 31, 2007 12:00 am

Allen,

Ik heb iets gevonden wat ons hopelijk op het goede spoor moet zetten.
Wat ik nog niet verteld had is dat standaard bij de installatie van Quartus II Version 6 Web Edition de ByteBlasterMV als driver geïnstalleerd wordt. In de documentatie en configuratie wordt ByteBlasterII en ByteBlasterMV meestal over dezelfde kam geschoren.

Maar kijk eens naar volgende URL:
http://www.altera.com/support/devices/tools/altera/cables/tls-altera-cables.html

Daar staat één groot verschil tussen ByteBlasterII en ByteBalsterMV, nl. de MV ondersteunt geen Serial Configuration Devices, ByteBlasterII wél!
Onze board bevat een EPCS4 Serial Configuration Device, dat is geen Enhanced en dus niet gesupporteerd door de ByteBlasterMV: vandaar de foutmelding: your current hardware does not support...

Ik zie ook dat alle voorbeelden gebouwd zijn met een vorige versie van QuartusII (5.1) en vraag me dus af of daar misschien standaard de ByteBlasterII driver nog bij inzat en er dus bij het releasen van het geheel zich helemaal geen probleem stelde (enfin, ik ben nu aan het gissen ....)

Ik geef nog niet op en hoop hier de wat meer ervaren mensen op het goede spoor te zetten.

Greetz,
Jean-Luc
cham-e-leon
 
Posts: 12
Joined: Thu Jan 02, 2014 3:43 pm

PreviousNext

Return to 2006-03 FPGA-module

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest