FPGA unit

Discussies over FPGA-module en experimenteerbord

Postby Guest » Thu May 31, 2007 12:00 am

Hallo,

Gelukkig is het probleem nu verholpen. De komende tijd zal je wel zoet zijn met het volgen van de FPGA-kursus. Vanaf februari tot en met nu zijn er meer dan genoeg voorbeelden geplaatst om je toch zeker een paar avonden bezig te houden...

Groeten,
Paul
Guest
 

Postby Guest » Thu May 31, 2007 12:00 am

Geplaatst door:Cham-e-leon op 30-5-2006 10:04:12 Mijn parallelle poort stond geconfigureerd in de mode ECP (Enhanced Capabilities Port), net zoals mijn portable van het werk waarmee de JTAG volledig werkt.

Ik heb dan nu een volledige deïnstallatie gedaan van Qaurtus II, ByteBlaster en JTAG server en ben zelfs alle sporen via REGEDIT van alle drie gaan opzoeken en verwijderen.


Jean-Luc,

De ECP mode zou de juiste moeten zijn.
Als je Quartus gewoon deinstalleerd worden normaal ook je Quartus drivers eruitgehaald. Zo heb ik het al verschillende keren ondervonden.

Als je Quartus 6.0 gewoon installeerd moet je op het einde zien dat hij de drivers ook installerd, dat vermeld hij bij de installatie. Daarna zou het moeten werken.

Ik heb de laatste versie Quartus gedownload van de Altera web. Als je een licentie had van een voorgaande versie wordt die automatisch overgenomen.

Frans

Guest
 

Postby cham-e-leon » Thu May 31, 2007 12:00 am

Beste Paul,

Bedankt voor je reaktie. Ik heb zeker niet te klagen van de goede werking van dit forum en de ideeën die worden geuit om elkaar te helpen.

Ik ben gisteren weer de hle avond bezig geweest met het nakijken van de mogelijke instellingen van de parallelle poort.
Ik heb daar toch ook weer wat bijgeleerd. Je kan de parallelle poort in verschillende modi configureren, afhankelijk van je PC kan dit via stuurprogramma's, in mijn geval via de BIOS.
Mijn parallelle poort stond geconfigureerd in de mode ECP (Enhanced Capabilities Port), net zoals mijn portable van het werk waarmee de JTAG volledig werkt.

Ik heb dan de volgende modi geprobeerd:
SPP: Standard Port
EPP: Extended Parallel Port
én dan ECP + EPP.
Ik heb dit wél gedaan zonder herinstallatie van de drivers of Quartus II.

Helaas: in de EPP modus ging niets meer.
In de SPP, ECP en ECP + EPP modus werkt de AutoDetect button in Quartus II onmiddellijk maar het opladen van welk project dan ook via JTAG lukt niet, telkemale: Error: CONF_DONE pin failed to go high in device 1

Ik heb dan nu een volledige deïnstallatie gedaan van Qaurtus II, ByteBlaster en JTAG server en ben zelfs alle sporen via REGEDIT van alle drie gaan opzoeken en verwijderen.
Ook heb ik een volledige deinstallatie van printer-software gedaan, zodanig dat de parallelle poort helemaal gen afhankelijkheden meer heeft.
Vanavond probeer ik nog eens een volledige installatie van QuartusII from scratch.

Als dat niet lukt, dan ga ik kijken of ik geen parallelle poort via PCI-kaart op de kop kan tikken voor een prijsje.
Dan disable ik de on-board parallelle poort, installeer de aparte parallelle poort en dan opnieuw ....

Groeten,
Jean-Luc
cham-e-leon
 
Posts: 12
Joined: Thu Jan 02, 2014 3:43 pm

Postby Guest » Thu May 31, 2007 12:00 am

Beste Jean-Luc,

Ik kan me voorstellen dat er wellicht bij de installatie iets (wat weet ik ook niet) is misgegaan. Misschien is het een goed idee om de software te deïnstalleren. Vergeet niet ook te checken of de JTAG-driver is ge-deïnstalleerd. Wellicht kan je ook even controleren of je parallele poort juist is geconfigureerd.

Als je dan de software opnieuw installeerd zal hij de driver ook weer opnieuw installeren. Zorg ervoor dat je tijdens de installatie administrator rechten hebt onder Windows XP.

Hoogstwaarschijnlijk gaat alles nu wel goed. Dat heeft Windows (XP) wel vaker is mijn ervaring. Mochten andere mensen bovenstaand probleem bekend voorkomen, meld dan a.u.b. jouw oplossing.

Groeten,
Paul
Guest
 

Postby Guest » Thu May 31, 2007 12:00 am

Ik denk dat Paul straks wel de juiste oplossing zal geven.

Als ik hier de voorbeelden compileer heb ik in ieder geval geen enkel probleem om de programmer te selecteren.

Ik heb ook oefening 7 eens herschreven in grafische mode, dus zonder VHDL omdat ik dit beter gewoon ben. Compilatie is dan wel een stuk sneller en heeft minder elementen nodig.

We zien straks wel de oplossing van Paul.

Frans.
Guest
 

Postby cham-e-leon » Thu May 31, 2007 12:00 am

Antwoord op jullie beider vragen:
1) Frans, ik zie inderdaad LPT1 onder apparaatbeheer.
2) Ik heb ook dezelfde versies van pgdhdlc.dll en pgdhdlc.sys als "nutson" en op de juiste locatie.

Volgende denkpiste, maar dat kan ik pas vanovond uitproberen:
Zowel mijn PC thuis als op het werk hebben een printer lokaal op LPT1 geïnstalleerd. Ik ga die eens deïnstalleren - op hoop van zegen.

J-L

cham-e-leon
 
Posts: 12
Joined: Thu Jan 02, 2014 3:43 pm

Postby Guest » Thu May 31, 2007 12:00 am

Hallo Wouter,

In onze cursus hebben we het programmeren van het configuratiegeheugen (IC6) nog niet behandeld. Ik zal wel alvast verklappen hoe het moet. Afgelopen weekend hebben meerdere mensen zich over dit probleem gebogen, volgens de berichten hier op het forum.

Om de diverse onderwerpen toch ietwat te splitsen maak ik een nieuw onderwerp aan op het forum (onder FPGA) waar ik zal proberen kort maar krachtig uit te leggen hoe je dit doet met de elektuur-hardware.

Groeten,
Paul
Guest
 

Postby nutson » Thu May 31, 2007 12:00 am

De byteblaster driver software in Quartus 6 zit in de map altera/quartus60/drivers/win2000, installeert een device "byteblaster" onder "sound. video en game controllers" met als driver files pgdhdlc.sys (versie 4.0) in windows/sys32/driver, en pgdhdlc.dll (versie 3.51) in windows/system32.

nutson
 
Posts: 7
Joined: Thu Jan 02, 2014 3:27 pm

Postby Guest » Thu May 31, 2007 12:00 am

Staat er in Apparaatbeheer onder poorten een LPT1 poort beschikbaar?

Guest
 

Postby Guest » Thu May 31, 2007 12:00 am

Jean-Luc,

Wat mij opvalt is dat ik nergens ByteBlasterMV kan selecteren terwijl jullie juist omgekeerd enkel MasterBlaster en EthernetBlaster te zien krijgen. Ik heb zo een vermoeden dat Quartus niet ziet dat er een LPT1 poort beschikbaar is zodat hij die optie niet weergeeft. Immers deze interface moet over de printerpoort lopen. Ik heb geen parrallel printer en daar zou ook wel verschil kunnen inzitten.

Afzonderlijke Quartus drivers heb ik niet direct, de driver wordt gewoon standaard geinstalleerd samen met Quartus. Het zou nu ook weer kunnen dat bij ontbreken van een LPT1 poort hij geen driver installerd en daarom dat je dan ook geen mogelijkheid heb om hem te selecteren.

Dit heeft helemaal niets te zien met de gebruikte elektuur hardware. Om de programmeer interface te selecteren hoeft er helemaal niets aan de printerpoort te liggen, zelfs geen byteblaster. Die selectie is daar volledig onafhangkelijk van. Je elektuurboard zal dus wel oké zijn en programmeerbaar mits de juiste drivers en instellingen.

Wel is het zo dat ik soms enkel byteblaster kan instellen als interface en geen byteblasterII. Dat begrijp ik nog niet maar in princiep is het verschil tussen byteblaster en byteblasterII enkel 5V of 3.3V versie. Funcktioneel zijn ze gelijk. Ik heb beiden in gebruik, eentje voor 3.3V hardware en eentje voor 5V hardware. Die 5V hardware maakt gebruik van andere eproms voor het vasthouden van het programma en staat op 5V.

Frans
Guest
 

Next

Return to 2006-03 FPGA-module

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest