Microcontroller op 3,3v

Ontwerpen en programmeren

Microcontroller op 3,3v

Postby Twdi » Mon Nov 30, 2015 11:50 pm

Ik heb een stm32 nucleo boardje gekocht wat op 3,3 volt werkt om er mee te leren programmeren.
Mijn eerste projectje wordt het aansluiten van een aantal 7 segments displays.

Wat ik alleen nu niet helder krijg, kan ik gewoon 74hc serie IC's gebruiken die vanaf 2 volt werken of moet ik echt op zoek gaan naar schakelingen die interfacen tussen de 3,3v uitgangen van de stm32 en op 5v draaiende IC's?
Twdi
 
Posts: 10
Joined: Wed Sep 10, 2014 6:50 pm

Re: Microcontroller op 3,3v

Postby msilvius » Tue Dec 01, 2015 9:41 pm

Als je de uitgangen van je boardje aansluit op 74HCxxx ingangen dan zou dat gewoon moeten werken.
Want 3.3 volt is ruim boven de 2.nogwat die een HIGH weergeven (puur theoretisch zou alles dat meer dan 2.5 is een HIGH moeten zijn).
Je kunt natuurlijk in de datasheet van de 74HCxxx die je voor ogen hebt (595 toevallig ? (klik !)) terugvinden welke niveaus noodzakelijk zijn.
Maar je kunt niet zomaar 5 volt aan de ingangen van je boardje koppelen, want dan gaat ie geheid kapot.
Dus voor die ingangen heb je dan een buffertje nodig.
msilvius
 
Posts: 701
Joined: Thu Jan 02, 2014 3:27 pm

Re: Microcontroller op 3,3v

Postby Twdi » Wed Dec 02, 2015 6:13 am

Ok top, dan was mijn vermoeden dus juist. Ik ga het uit testen.
Bedankt
Twdi
 
Posts: 10
Joined: Wed Sep 10, 2014 6:50 pm


Return to Microcontrollers

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest