Het Elektor forum gaat sluiten. Zie ook deze link. Vanaf vrijdag 1 maart is het niet langer mogelijk om in te loggen op het forum. Wel blijft de inhoud van het forum nog zichtbaar tot het einde van de maand maart. Per 1 april gaat het forum definitief uit de lucht.

Schakelende current source

Theorie en praktijk horen bij elkaar

Schakelende current source

Postby eriksl » Fri May 30, 2014 9:45 am

De voltage regulator LM317 kun je heel eenvoudig door iets anders aan te sluiten veranderen in een current source. Dat is best leuk, alleen voor applicaties waarin wat meer stroom verbruikt wordt (grotere led's bijvoorbeeld) is het erg inefficient en de LM317 wordt loeiheet.

Nu kun je tegenwoordig op Ebay voor een habbekrats buck step down converters kopen (toevallig die ik zie allemaal gebaseerd op de LM2596). Is het niet mogelijk om die op een vergelijkbare manier voor de gek te houden (of met een ander IC, uiteraard) dat het een current source wordt, een switching mode current source dus?

Overigens kan ik helemaal geen IC's vinden die dit "van nature" doen. Je komt dan onherroepelijk uit bij led drivers, maar die zijn of duur, of veel te klein om te kunnen solderen, of weinig flexibel. Voordeel is wel dat die meestal dan wel PWM-aansturing accepteren.

Iemand tips?
eriksl
 
Posts: 515
Joined: Thu Jan 02, 2014 3:28 pm

Return to Elektronica algemeen

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests