Precisie-LCR-meter (2013)

Theorie en praktijk horen bij elkaar

Postby jippie » Thu May 02, 2013 12:00 am

Iemand al aan de slag gegaan met de Precisie-LCR-meter? Ervaringen? Meningen?

Waar koop ik die mooie meetsnoeren en het bijpassende kastje?

Ik heb te weinig ervaring met meetapparatuur om een beeld te vormen van hoe goed het ding is, daar zou ik graag jullie mening over horen.

Hints/tips/thoughts/...

JP


edit: link naar artikel (deel 1)'
jippie
 
Posts: 342
Joined: Thu Jan 02, 2014 3:28 pm

Postby support manager elektor » Wed May 08, 2013 12:00 am

het bij passend kastje HAMMOND - 1455L1601 - ENCLOSURE, ALUMINIUM END PLATE is o.a. verkrijgbaar bij Farnell en RS components.
support manager elektor
 
Posts: 2
Joined: Thu Jan 02, 2014 3:35 pm

Postby nieuw 2 » Wed May 08, 2013 12:00 am

support manager Elektor......verkrijgbaar bij Farnell en RS components.


Waar we dan aan toevoegen dat RS-components niet meer levert aan particulieren.

Farnell is geen probleem.
nieuw 2
 
Posts: 111
Joined: Thu Jan 02, 2014 3:28 pm

Postby jippie » Wed May 08, 2013 12:00 am

Conrad heeft de behuizing ook:

http://www.conrad.nl/ce/nl/product/534390/Hammond-Electronics-Aluminium-behuizing-1455-1455L1601-Aluminium-l-x-b-x-h-160-x-103-x-305-mm-Aluminium

Nu nog snoeren vinden voor een schappelijke prijs. Originele Hameg snoeren ben ik tegen gekomen ... en de el cheapo variant heb ik vooralsnog enkel per 10 sets gevonden.
jippie
 
Posts: 342
Joined: Thu Jan 02, 2014 3:28 pm

Postby nieuw 2 » Wed May 08, 2013 12:00 am

Bij Conrad zal je wat geduld moeten oefenen. Vanaf 03/06 leverbaar.

Farnell heeft ze wel voorradig, maar is maar een fractie goedkoper. Dit is wel een prijs excl BTW. Onder 50€ moet je ook nog verzending rekenen.'
nieuw 2
 
Posts: 111
Joined: Thu Jan 02, 2014 3:28 pm

Postby pietplop » Sun Jun 30, 2013 12:00 am

Ik heb een klein probleempje met de LCR meter.
Aangesloten op de computer doet hij het perfect.
Ook de stand met het display, knopje ingedrukt houden bij het
opstarten, doet het prachtig.
Als er echter geen communicatie is met de FT232RL blijft
deze sleep laag houden waardoor U15 niet aan gaat.
Met een externe voeding gaat hij dus niet werken.
Alleen met een erg storende chinese adapter gaat hij aan maar
staat U15 aan en uit te schakelen wat onzinnige waarden op het display geeft.
Iemand dezelfde problemen?
pietplop
 
Posts: 13
Joined: Thu Jan 02, 2014 3:31 pm

Postby pietplop » Sun Jun 30, 2013 12:00 am

Nog even verder gekeken.
D8 en D9 blijven met een externe voeding continu branden.
Eenmalig hoogtrekken van de enable van U15 zet hem in werking
maar meter geeft dan onzinnige waarden aan niet twee keer per
seconde maar 20 keer.
U19 kapot of toch een foute soldering bij U19?
Vreemd dat hij aan de PC aangesloten wel onberispelijk werkt.
pietplop
 
Posts: 13
Joined: Thu Jan 02, 2014 3:31 pm

Postby msilvius » Mon Jul 01, 2013 12:00 am

Ik ken het ontwerp niet dus wellicht praat ik voor mijn beurt.
Word het ding gevoed uit de USB als deze gekoppeld is ?
In dat geval zal mogelijk een stuk van het voedingsgedeelte overgeslagen worden, en ligt het dan voor de hand daar eens te kijken.
Verder staat mij van mijn recente avonturen met de Arduino, dat de FTDI producten de mogelijkheid bieden een 3.3. volt voeding te geven.
Word dat ook gebruikt ?
msilvius
 
Posts: 701
Joined: Thu Jan 02, 2014 3:27 pm

Postby pietplop » Mon Jul 01, 2013 12:00 am

Bedankt voor het meedenken maar dit is niet de oplossing.
In beide gevallen vind de voeding via de usb poort plaats.
Werkt alleen aangesloten aan de PC.
De stand-alone stand zonder PC geeft onzinnige metingen.
Opstarten lukt wel door de datalijnen van de usb met een weerstand laag te houden.
In het Duitse forum hebben er meer mensen last van, maar nog geen oplossing.
Bij eurocircuits hebben ze zich niet helemaal aan de onderdelenlijst
gehouden, maar heb nog geen tijd gehad om alles te controleren.
pietplop
 
Posts: 13
Joined: Thu Jan 02, 2014 3:31 pm

Postby dr willie wortel » Wed Jul 03, 2013 12:00 am

Tot nu toe aan mijn kant geen problemen gezien, heb hem vorige week van euro circuits ontvangen. Echter moest ik hem nog wel helemaal inregelen. Misschien de oorzaak van de onzinnige metingen? Overigens, als dit nog niet bekend was: als de voeding via USB komt (PC) maar je wilt toch de display gebruiken > (een) knopje tijdens opstarten indrukken op de display.
dr willie wortel
 
Posts: 1
Joined: Thu Jan 02, 2014 3:35 pm

Next

Return to Elektronica algemeen

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest